De Apple HomePod in 27 commando’s

Apple heeft deze week de HomePod officieel onthult. De HomePod is een meer dan een goede luidspreker. Via de HomePod kan Siri nog beter jouw (digitale) assistente worden. Het is als het ware een nieuwe behuizing voor Siri.

Wie is Siri?

Kende je Siri al? Siri is de digitale assistente van Apple. Je komt Siri onder andere tegen in de besturingssystemen van iOS. Siri gebruikt spraakherkenning om commando’s uit te voeren. Daarnaast leert Siri de voorkeuren van de gebruiker kennen. Met Siri kan je bijvoorbeeld de wekker zetten of het weerbericht opvragen via je iPhone of iPad.

Hoe maakt de nieuwe Apple HomePod jouw leven gemakkelijker?

Met de nieuwe HomePod gaat het geven van commando’s nog makkelijker. Via de HomePod kan Siri jou niet alleen helpen met het afspelen van muziek, maar ook bij het bedienen van andere apparaten in het huis. Als voorbeeld hebben we 27 commando’s op een rijtje gezet.

Met Apple Music kan de HomePod gemakkelijk jouw commando uitvoeren (en natuurlijk muziek afspelen). Bijvoorbeeld de volgende commando’s:

– Speel de nieuwste nummer van Katy Perry.
– Speel mijn café-mix.
– Speel het eerste album van Andre Rieu.
– Speel mijn nieuwste album af.
– Verhoog het volume.
– Speel muziek van Marco Borsato.
– Wie is de zanger van dit nummer?
– Speel mijn favorieten.
– Speel meer zoals dit nummer.
– Speel de populairste nummers van 1981.
– Hoe heet dit nummer?
– Ik wil naar Jacques Brel luisteren.
– Zet de shuffle aan.
– Volgende of vorige nummer afspelen.

Je kan ook meerdere apparaten in het huis bedienen met het iOS-platform HomeKit. Hiermee kan je bijvoorbeeld de verlichting en temperatuur instellen. De HomeKit wordt ondersteund door Apple apparatuur, maar ook door steeds meer technologie fabrikanten, zoals Philips. Vanaf je iPhone of iPad kunt je deze apparaten ook bedienen wanneer je niet thuis bent. Thuis kan je bijvoorbeeld de volgende commando’s geven via HomePod:

– Dim de verlichting.
– Zet het nachtlampje aan.
– Schakel de lichten uit.
– Schakel de lichten aan.
– Wat is de luchtvochtigheid in huis?
– Pas de lampen aan naar de kleur blauw.
– Activeer ‘overdag’. (Je kan enkele scenario’s instellen waaraan bijvoorbeeld het licht  en de temperatuur automatisch worden aangepast.)
– Ik ga naar bed. (Dan doet Siri de verlichting uit, de deuren op slot met slimme sloten en zet de verwarming lager.)
– Verhoog de temperatuur naar 21 graden.

Je kan Siri ook specifieke vragen stellen, zoals:

– Wat is het weerbericht voor morgen?
– Stel mijn wekker in op zeven uur.
– Heeft het Nederlands Elftal gewonnen?
– Heb ik een paraplu nodig?

De HomePot functioneert niet alleen als een luidspreker, maar als een centrale ontvangen in het huis; als verbinding tussen jouw commando en het apparaat in kwestie. Maar maak je geen zorgen: de HomePod luistert alleen mee wanneer het ‘hé Siri’-commando wordt gemaakt. De HomePod luistert dus niet stiekem met jouw gesprekken mee.

Wat zou jij aan de HomePod vragen?

In 2018 komt de HomePod bij ons uit, dus we moeten nog even wachten. Het leven wordt met Apple een stuk gemakkelijker. Bij Mac Leren leg ik in video’s rustig alles uit omtrent Mac en Apple, zodat jij er ook profijt uit kan halen. Schrijf je dus snel in en krijg toegang tot al deze video’s.

 

Plaats hieronder een reactie