Hoe voeg je informatie toe aan een foto op Mac?

Wist je dat je gemakkelijk allerlei informatie kan toevoegen aan foto’s op je Mac?

Vroeger maakte men hele fotoboeken van vakanties en speciale gebeurtenissen. Alle foto’s werden hier ingeplakt en er werd dan informatie bijgeschreven. Mijn ouders hebben rijen met dit soort fotoboeken. Het is erg leuk om deze door te bladeren, maar een groot karwei om ze samen te stellen. Weet je dat nog?

Fotoboek op je Mac

Tegenwoordig zijn ook deze fotoboeken digitaal samen te stellen. Op je Mac kan je in je Fotobibliotheek al veel informatie toevoegen aan de foto’s. Dit is informatie die je voorheen bijschreef onder de foto’s in fotoboeken. Bijvoorbeeld een beschrijving, trefwoorden of een specifieke locatie. Het is zelfs mogelijk om gezichten te onthouden en je vrienden en familieleden een naam te geven in elke foto waarop ze staan afgebeeld.

Hoe voeg je informatie toe aan foto’s in de fotobibliotheek?

 

Eerst dubbelklik je op een foto om deze te openen. Vervolgens klik je op  in de rechterbovenhoek. Je kunt ook de foto selecteren en via de toetsencombinatie Command – i.

Wanneer de informatie aan de foto is toegevoegd, kan je deze bovendien makkelijk terugvinden door te zoeken op het trefwoord, de titel, de beschrijving, namen of locatie.

Zo vergeet je nooit meer de speciale gebeurtenissen, plekken en restaurantjes.

Plaats hieronder een reactie