Nieuwe update macOS High Sierra: Wat is er nieuw?

Elk jaar brengt Apple een nieuw updates uit voor de Macbook en de iMac. Apple heeft dit jaar macOS10.13 High Sierra gepresenteerd, die in dit najaar beschikbaar zal zijn.

Wat is er nieuw in macOS10.13 High Sierra?

Ten eerste zal deze nieuwe update gebruik maken van het Apple File System. Dit systeem biedt veel voordelen wat betreft het werken met folders en het is sneller en veiliger. Als je computer bijvoorbeeld plotseling uitvalt of een document is beschadigd, heeft dit geen invloed meer op het bestand. Jouw computer zal het automatisch bewaren.

Ook biedt High Sierra met ‘Metal 2’ veel voordelen voor graphics, speciaal voor ontwikkelaars. Maar voor de gewone man biedt High Sierra ook voordelen in het bewerken van foto’s. Via iCloud kunnen gezichten en personen worden herkend en gesynchroniseerd met andere bestanden in de iCloud. Wie stond er ook al weer op de foto? Wellicht weet Apple het beter dan jij.

Als je overigens meer dan 200GB aan iCloud hebt, kan je deze delen met gezinsleden. Alle bewerkingen die je maakt op foto’s zullen automatisch worden bewaard in jouw Foto-bibliotheek. De zij-balk blijft altijd in beeld, wat gemakkelijk is bij het bewerken van foto’s. De bewerkingstools zijn ook verbeterd. Je kan met de nieuwe update gemakkelijk jouw foto’s afdrukken bij externe partijen, zoals een fotoboek af laten drukken.

High Sierra zal ook Safari (de internetbrowser) en mail sneller maken. Ken je Siri al? Aan Siri kan je allerlei dingen vragen door haar aan te spreken. Je kan met de High Sierra update Siri ook aanspreken zonder spraak door je vraag te typen. Siri zal bovendien de zoekopdracht proberen te voorspellen wanneer je aan het typen bent. Siri klinkt veel natuurlijker en heeft een optie voor een Nederlandstalige vrouwelijke stem. Siri is ook jouw persoonlijke deejay. Ze leert jouw muzieksmaak kennen en kan zelfs afspeellijsten samenstellen speciaal voor jou.

Zal de macOS10.13 High Sierra update ook beschikbaar zijn voor jouw Mac computer? Waarschijnlijk wel. High Sierra zal beschikbaar zijn voor computer die gekocht zijn in:

  • iMac: eind 2009 of nieuwer;
  • MacBook: eind 2009 of nieuwer;
  • MacBook Pro: medio 2010 of nieuwer;
  • MacBook Air: eind 2010 of nieuwer;
  • Mac mini: medio 2010 of nieuwer;
  • Mac Pro: medio 2010 of nieuwer.

Een discussiepunt voor aan de koffietafel: de nieuwe update voor macOS10.13 High Sierra geeft weinig nieuwe gebruikersfuncties. Het is een reguliere update. Wil je meer leren over het Apple File System, iCloud, Siri of het bewerken van foto’s? Ik leg je alles haarfijn uit in video’s in de cursus.

Plaats hieronder een reactie